top of page

Scotch eggs

Voor Pasen of een picknick

Scotch eggs

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

8

gemiddelde waardering 3 uit 5

4 stuks

3 verse worsten (slager)

4 eieren

1 eetlepel vers gehakte tijm

1 eetlepel vers gehakte bieslook

1 eetlepel mosterd

1 theelepel venkelzaadjes

½ theelepel cayennepeper

Versgemalen peper


Paneren:

1 ei

Scheutje melk

50 gram bloem

50 gram panko


Olie om in te frituren

Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren hier voorzichtig in met een lepel of een tang en laat deze 2 ½ minuutjes koken (liefst nog korter, maar dat maakt het pellen wel heel lastig). Laat deze onder de koude kraan afkoelen.


Haal de worsten uit hun velletje en doe het worstenvlees in een ruime kom. Doe de tijm bieslook, venkelzaadjes, cayennepeper en de mosterd erbij. Breng een beetje op smaak met wat zout en peper, niet te veel zout, het worstenvlees is al gekruid door de slager. Meng alles goed door elkaar.

Pel de eieren en laat deze drogen op wat keukenpapier. Verhit de olie tot 170 graden. 


Neem een diep bord en doe hierop de bloem, nog een diep bord voor de Panko en nog een diep bord met het ei en een scheutje melk. |Roer de melk en het ei goed door elkaar. Leg 4 stukjes keukenfolie op het aanrecht en verdeel het worstmengsel hierover, zodat er een ei helemaal in past. Haal een gekookt ei door de bloem en leg deze in het midden van het worstvlees. Pak de punten van de keukenfolie en trek die omhoog, zodat het meeste worstvlees al om het ei gaat liggen. Maak je vingers nat en zorg ervoor dat het worstvlees overal het ei bedekt. (Met natte vingers gaat dat het gemakkelijkst.)


Rol daarna het ei-vlees-pakketje door de bloem, dan door het ei-melk-mengsel en daarna door de panko. Herhaal dit met de andere eieren.


Frituur de Scotch eggs in 5-6 minuten tot goudbruin. Hoe langer je frituurt, hoe harder het eigeel wordt.  Met 5-6 minuten is het eigeel nog helemaal zacht.

* Lekker met mosterd-mayonaise met wat Cayennepeper

* Koud lekker om mee te nemen voor een picknick, wandeling of als je gaat vissen of jagen!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page