Sauce Hollandaise
Lekker vol en romig
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
4 personen
Castric:
250 ml keukenazijn
250 ml water
10 peperkorrels, gekneusd
1 sjalotje, gesnipperd
Kook dit alles tot een derde in in een steelpannetje. Door een zeef halen en bewaren.
3 eidooiers
125 gram roomboter
1 citroen, het sap
zout en versgemalen peper
Neem een steelpannetje en smelt hierin de boter op laag vuur. Neem een pan met kokend water, en in een kom hierboven (de kom mag het water NIET raken) de eidooiers met 4 eetlepels castric tot een schuimige massa kloppen (au bain marie).
Neem de kom weg van de pan en voeg, terwijl je blijft kloppen met de mixer of de garde, langzaam de gesmolten boter toe. Voeg naar smaak citroensap toe, ongeveer 2-3 theelepels. Breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper.
* Bij haast laat je de castric achterwege, en neem je gewoon een witte wijnazijn. ;-)