Sapi Tjampoer Malang
Indische hachee
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
140
4-6 personen
750 gram runderlappen, in blokjes
3 grote uien, in halve ringen
4 teentjes knoflook, geperst
2 rode paprika’s, in kleine blokjes gesneden
2 rode pepers (of 4 rawit, maar die zijn pittiger), fijngesneden
4 aardappelen, in blokjes gesneden
2 eetlepels ketjap manis
4 kruidnagels, fijngehakt
1 theelepel trassi
1 salamblad
2 bouillonblokjes
2 eetlepels bloem
Zout en peper, naar smaak
Scheutje zonnebloemolie
Neem een ruime pan met dikke bodem en verhit hierin de zonnebloemolie. Schroei het vlees hierin aan. Zodra het vlees kleurt, voeg je de uien en de knoflook erbij. Als de uien glazig gebakken zijn, voeg je de paprika, de pepers, trassi en het salamblad toe. Roer even om. Voeg dan water toe, zodat het vlees net onder staat, de ketjap manis en de bouillonblokjes. Breng het geheel aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur anderhalf tot 2 uur pruttelen.
Voeg dan de paprika en de blokjes aardappel toe, zet het deksel weer op de pan en laat het nog een half uur zachtjes koken. Voeg als laatste een beetje bloem toe, roer goed door, zodat de saus dikker wordt. Laat nog een kwartiertje op laag vuur pruttelen.
Proef! En breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
* Het is een Indo-gerecht. 4-6 personen, omdat er vaak meerdere bijgerechten bij geserveerd worden.