top of page

Sambal van Jan

Deze vind ik nòg lekkerder dan mijn Spicy-hotsauce!

Sambal van Jan

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

120

gemiddelde waardering 1 uit 5

2 potjes vol

375 gram pepers, 85% Madam Jeanet en 15%  rode en groene chilipepers.

2 uien

5 tenen knoflook

1 limoen, sap en rasp

90ml vissaus (Sum&Sam)

90 gr. bruine suiker

35ml sojasaus (Saitaku Japan)

35ml rijstazijn (Saitaku)

Scheutje zonnebloemolie

Doe de pepers, knoflook en de uien in de keukenmachine en vermaal. Doe dit met de pulse-knop, je wilt er geen pasta van maken, maar nog wel wat grovere stukken erbij hebben.


Neem een pan met dikke bodem en doe hierin een scheutje zonnebloemolie. Bak hierin het peper- uienmengsel aan op medium-hoog vuur. Roer steeds even om. Zodra het een beetje kleur gaat krijgen en vocht gaat verliezen, zet je het vuur laag, het deksel op de pan en laat je het geheel 2 uurtjes zachtjes pruttelen. Roer soms even om.


Na 2 uur voeg je de rest van de ingrediënten behalve het limoensap erbij en laat je het nog een half uurtje op klein vuur pruttelen.


Voeg dan het limoensap toe en proef! Misschien wil je het zoeter, iets zuurder of iets zouter. Elke peper (-oogst) is namelijk net iets anders van smaak. Voeg eventueel naar smaak dat erbij wat je mist aan bovengenoemde ingrediënten.




* Schep over in een potje. Je kunt dit maanden bewaren in de koelkast.

* Lekker bij onder andere rood vlees, kipkluifjes en Knapperig buikspek.


Opmerking van Jan: “Fijn dat je de sambal goed vond. Ik was er zelf ook wel over te spreken.

Het recept is afkomstig van jezelf met een kleine aanpassing van mijn kant.

Dit alles bewerkt volgens jouw recept...

Madame Jeanet geeft altijd wel een aparte smaak en is goed heet.”

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page