top of page

Sambal Goreng Boontjes

Lekkere kruidige boontjes

Sambal Goreng Boontjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

500 gram sperziebonen

1 ui, gesnipperd

4 teentje knoflook, geperst

1 tomaat, fijngesneden

1 theelepel trassi

1 theelepel laos (of een stukje verse)

1 theelepel palmsuiker

2 theelepels sambal

2 kemirinoten

2 blaadjes salam

200 ml kokosmelk

1 bouillonblokje

Scheutje zonnebloemolie

Maak de sperziebonen schoon en breek deze in stukjes.


Neem een pan en verhit hier een klein scheutje zonnebloemolie in. Bak hier vervolgens op medium hitte de ui en de knoflook glazig in aan. Voeg dan de tomatenstukjes erbij en bak deze even mee. Voeg dan de trassi, laos, palmsuiker, kemirinoten en de sambal toe en roer om.


Voeg dan de sperzieboontjes toe en vul de pan aan met 250 ml water en het bouillonblokje. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, de kokosmelk toevoegen en op een laag vuur laten pruttelen totdat de boontje gaar zijn. (Ongeveer 10-12 minuten.) Let op, geen deksel op de pan plaatsen, dan kan de kokosmelk gaan schiften.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page