Saltimbocca
Luxe, maar snel klaar
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
10
4 personen
4 dunne kalfsschnitzels
12 blaadjes salie
4 plakken parmaham, iets dikker gesneden
wat bloem
zout en versgemalen peper
scheut witte wijn, 100-150 ml
roomboter en wat olie
Mochten de schnitzels toch wat dik zijn, dan kun je die platter maken door de het vlees tussen vershoudfolie te doen en plat(ter) te slaan met een (koeken-) pan of een vleeshamer.
Bestrooi de schnitzels met zout en versgemalen peper. Doe op elke schnitzel een plak parmaham en leg daarop 3 blaadjes salie. Rol de schnitzel op en maak vast met een cocktailprikker. Bestrooi de schnitzelrol met wat bloem.
Neem een koekenpan en doe hierin de boter en de olie. Bak de Saltimbocca’s aan alle kanten bruin. Blus af met de witte wijn. Zodra de alcohol verdampt is (dat kun je ruiken), doe je het vuur uit (!) en laat je het heel even met de deksel op de pan rusten en… klaar. Je wilt dat het nog wat rosé is van binnen.
· Lekker met Salie-boter
· Je kunt de saltimbocca’s ook vullen met de parmaham, salie en kaas. De kaas zal gaan smelten. Deze variant heet Saltimbocca alla Romana.