top of page

Salt & Pepper Fish

Lekker wokken

Salt & Pepper Fish

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

20

gemiddelde waardering 2 uit 5

3-4 personen

500 gram stevige witvis, in stukken gesneden

Wat zout en versgemalen peper

1 theelepel vetsin

1 eetlepel bakpoeder

1 eetlepel rijstwijn

½ theelepel sesamolie

1 eiwit

6 eetlepels maïzena

Olie om in te frituren


1 ui, grof gesneden

1 groene en 1 rode paprika, in grove stukken

3 teentjes knoflook, gehakt

1 rode peper, in stukjes gesneden


Voor de Salt & Pepper-kruidenmix:
1 theelepel zout

1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel vetsin

1 eetlepel palmsuiker
1 theelepel versgemalen peper

½ theelepel 5 spice poeder

½ theelepel gemberpoeder

½ theelepel komijnpoeder

¼ theelepel Szechuanpeper korrels, gekneusd

Doe olie (om de vis in te frituren) in de wok en verhit deze op hoog vuur. Neem intussen een ruime kom en doe hier de stukken witvis in. Bestrooi de vis met zout en peper en verdeel hier het bakpoeder over. Masseer goed in. Doe de rijstwijn, de sesamolie en het eiwit erbij, en meng goed door elkaar. Voeg dan de maïzena toe en roer om. Zorg ervoor dat de vis bedekt is met een laagje maïzena.  Frituur de vis in de olie. Dat gaat waarschijnlijk in 3 batches. Laat uitlekken op wat keukenpapier.


Giet de olie uit de wok, maar laat een klein beetje (2-3 eetlepels) in de wok om het gerecht te maken. Zet het vuur hoog. Bak nu eerst de uien aan. Voeg dan de stukken paprika, de knoflook en de peper erbij. Roer om. Als laatste de vis toevoegen en meteen de kruidenmix er over heen uitstorten. Roerbak het geheel kort op hoog vuur. De suiker zal karamelliseren en zorgen dat de kruidenmix aan de vis en de groente blijft kleven.


Serveer met witte rijst en wat Chili-olie. Eventueel nog een gesneden lente-uitje als garnering.




* De Chili-olie en de lente-ui als garnering

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page