top of page

Salade van geroosterde bietjes met feta

Mooi bijgerecht voor bij de barbecue

Salade van geroosterde bietjes met feta

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

500 gram bieten, rauw

1 rode ui, in ringen

100 gram feta

5 steeltjes munt

25 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt

Scheutje olijfolie

Scheutje balsamico

Zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de bieten, snijd de kontjes en de bovenkant van de bieten en schil deze daarna met een dunschiller. Snijd daarna de bieten in schijfjes van ongeveer 1 centimeter. Leg de bietjes in een ruime ovenschotel en doe hier wat olijfolie overheen. Meng even door elkaar en bak de bieten bovenin de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat afkoelen.


Doe de geroosterde bietjes in een serveerschaal. Verdeel hierover de uienringen, de feta, de gehakte hazelnoten en de munt. Doe in een kommetje een scheutje (ongeveer 50 ml) olijfolie en iets minder dan de olijfolie aan balsamico. Doe hier wat zout en peper bij en meng goed door elkaar. Besprenkel de salade met deze dressing.· Leuk voor bij een barbecue, omdat je de bieten van tevoren kunt roosteren en je het alleen nog hoeft samen te stellen. Dat is zo gepiept.

* Tip van Carla:  Pas op met rabarber na de langste dag en niet te vaak eten na de langste dag. “Verhoudingsgewijs bevat rabarber veel oxaalzuur. Dit zuur bindt kalk en onttrekt zodoende kalk aan het lichaam. Daarom is het verstandig om rabarber altijd samen met een melkproduct te eten of om krijt mee te koken. Oxaalzuur bevindt zich voornamelijk in de groene bladeren. Na de langste dag van het jaar of omstreeks Sint-Jan (24 juni) trekt het oxaalzuur naar de stengels. Het is daarom aan te raden om na 24 juni geen rabarber meer te eten. Voor die tijd kunt u er heerlijk van genieten.”

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page