Sajoer kool
Snel en makkelijk bijgerecht
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
6-8 personen
1 spitskool
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geraspt
1-2 theelepels sambal oelek
1 bouillonblokje (groente- of kip)
200 ml. water
Scheutje zonnebloemolie
2 rode pepers, fijngesneden (optioneel)
Snijd de spitskool door de helft, verwijder het hart en snijd de kool in kleinere stukken. Was de kool en laat uitlekken.
Neem een ruime pan en verhit hierin op hoog vuur de olie. Voeg de uien erbij, en bak deze glazig. Zodra de uien glazig zijn, voeg je de knoflook, sambal oelek en de stukjes spitskool erbij. Laat dit een minuutje of 2-3 al roerend bakken. Voeg dan het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit een minuutje of 2-4 koken terwijl je het een paar keer omschept. De kool moet wel een beetje knapperig blijven, dus zeker niet te lang laten koken.
· Je kunt ook andere kool gebruiken, bijvoorbeeld witte of groene kool. Maar Savooiekool of Paksoi kunnen ook heel goed gebruikt worden.
· 6-8 personen, het is een bijgerecht, en bij Indisch eten heb je vaak meerdere bijgerechten.