top of page
Rumkogels
Rum en chocolade is een goede combi
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
ongeveer 30 stuks
300 gram pure chocolade
80 gram roomboter
1 eetlepel cacao
1 eetlepel poedersuiker
6 eetlepels rum (Havana Anejo especial)
Cacaopoeder of hagelslag om te coaten
Neem een steelpannetje en laat hierin de boter met de chocolade smelten. Roer er vervolgens de poedersuiker, het cacaopoeder en de rum doorheen tot een egale massa. Zet dit vervolgens een uurtje in de koelkast om af te laten koelen en iets uit te laten harden.
Neem een klein kommetje en doe hierin wat cacaopoeder of wat hagelslag. Draai balletjes ter grootte van een soepballetje. Door de temperatuur van je handen wordt de buitenkant zacht, zodat de coating goed blijft zitten als je het daar doorheen rolt.
* Als je Strohrum gebruikt, zul je iets minder scheutig moeten zijn met de rum.
bottom of page