top of page

Rode Linzensoep

Maak je koelkast leeg

Rode Linzensoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

40

gemiddelde waardering 1 uit 5

4-6 personen

300 gram gedroogde rode linzen, afgespoeld

1 ui, in grove stukken

2 teentjes knoflook

2 winterwortels, in grove stukken

4 stengels bleekselderij, in grove stukken

1 paprika, rood, in grove stukken

1 blikje tomaten in blokjes

1 theelepel komijn

1 theelepel paprikapoeder

½ theelepel gerookt paprikapoeder

¼ theelepel kaneel

¼ theelepel chilivlokken

3 bouillonblokjes

1 liter water

Scheutje zonnebloemolie


Garnering:

Verse koriander

Wat yoghurt

croutons

geroosterde pompoenpitten

Neem een ruime pan met dikke bodem en verhit hierin een scheutje zonnebloemolie. Bak de ui en de knoflook hierin op medium hitte glazig. Voeg dan de stukken wortel, bleekselderij en paprika erbij. Roer om. Zodra deze gaan geuren, voeg je de komijn, het paprikapoeder en gerookte paprikapoeder, kaneel en de chilivlokken toe. Roer weer om. Voeg na een minuutje de tomatenblokjes en de linzen toe en roer weer om. Blus af met het water. Breng het geheel aan de kook. Voeg dan de bouillonblokjes erbij, temper het vuur en laat het geheel met het deksel op de pan een half uurtje zachtjes koken.


Neem een staafmixer en pureer het geheel tot een egale massa. Proef! Misschien wil je nog wat zout en/of peper toevoegen.


Schep de soep in een kom en garneer met wat yoghurt, verse koriander, croutons en/of geroosterde pompoenpitten.




*Ik vind soep met een ‘bite’ lekker, dus de croutons en pompoenpitten zijn sowieso lekker in deze soep.

*Dit is een stevige soep, dus mocht je dit als voorafje serveren, serveer dan kleine hoeveelheden!

*Als je de soep te dik vindt, voeg je nog een klein beetje water toe.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page