top of page

Rocky road fudge

Voor jezelf of om te delen

Rocky road fudge

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

5

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

40-50 stuks

1 blikje gecondenseerde melk

400 gram pure chocolade

30 gram roomboter

50 gram marshmallows

50 gram noten

100 gram cocopops

wat chocoladechips-koekjes, in stukjes

Snufje zout

Neem een bakblik van ongeveer 20-20 cm. Bekleed deze met wat keukenfolie, en laat aan alle zijden de folie overhangen.


Neem een ruime steelpan en laat hierin de boter, de chocolade, wat zout en de gecondenseerde smelten en al roerend op medium hitte tot een egale massa smelten. Als de chocolade gesmolten is, gaat de massa mooi ‘glimmen’. Voeg dan de noten, cocopops en de koek erbij. Roer om. De massa wordt weer even iets dof, maar als het weer glimt, voeg je de marshmallows erbij, snel er doorheen mengen en uitstorten in de vorm.


Verdeel het goed over het bakblik, en maak met een spatel de bovenkant vlak. Doe hier wat keukenfolie overheen, en druk aan, zodat er geen lucht is tussen de folie en de massa. Laat op kamertemperatuur afkoelen. Als het is afgekoeld, zet je het weg in de koelkast om uit te harden. Zeker 2 uur, maar het makkelijkst is het om deze een dag van tevoren te maken.


Stort de fudge uit het blik, verwijder de keukenfolie en snijd de fudge in stukken.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page