top of page

Rillette van makreel

Heerlijk zachte smaak van makreel

Rillette van makreel

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

5

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 potje vol

2 gerookte makreelfilets

van 1 citroen, rasp en 1 eetlepel sap

1 klein rood uitje, gesnipperd

1 eetlepel peterselie, fijn gesneden

1 eetlepel bieslook, fijn gesneden

125 gram crème fraîche

80 gram ganzen- of eendenvet

¼ theelepel cayennepeper

Zout en versgemalen peper

Neem een steelpannetje en laat hierin op laag vuur het ganzen- of eendenvet smelten. Zet apart. Neem een ruime kom en doe hier de makreelfilets in. Verwijder eventuele graatjes. Doe alle overige ingrediënten bij de makreel. Voeg beetje bij beetje het gesmolten vet bij de makreel terwijl je steeds alles mengt met een vork. Proef! Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Doe de rillette in een bakje en dek af met wat keukenfolie of schep het in een weckpot. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer op of bij een stukje stokbrood.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page