Rillette van makreel
Heerlijk zachte smaak van makreel
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
5
1 potje vol
2 gerookte makreelfilets
van 1 citroen, rasp en 1 eetlepel sap
1 klein rood uitje, gesnipperd
1 eetlepel peterselie, fijn gesneden
1 eetlepel bieslook, fijn gesneden
125 gram crème fraîche
80 gram ganzen- of eendenvet
¼ theelepel cayennepeper
Zout en versgemalen peper
Neem een steelpannetje en laat hierin op laag vuur het ganzen- of eendenvet smelten. Zet apart. Neem een ruime kom en doe hier de makreelfilets in. Verwijder eventuele graatjes. Doe alle overige ingrediënten bij de makreel. Voeg beetje bij beetje het gesmolten vet bij de makreel terwijl je steeds alles mengt met een vork. Proef! Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Doe de rillette in een bakje en dek af met wat keukenfolie of schep het in een weckpot. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer op of bij een stukje stokbrood.