Riccarelli (Italiaanse Amandelkoekjes)
Lekker bij een Italiaanse Verwenkoffie
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
24-28 koekjes
175 gram amandelmeel
25 gram fijne kristalsuiker
60 gram poedersuiker
30 gram bloem
3 eiwitten
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel amandelextract
50 gram poedersuiker om doorheen te rollen
Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een kom en klop hierin de eiwitten met de kristalsuiker stijf. Neem een andere kom en vermeng hierin het amandelmeel en de poedersuiker. Zet er een zeef boven en zeef hierdoor de bloem en het bakpoeder. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg dan het amandelextract en de eiwitten toe en vouw de eiwitten door het amandelmeel-mengsel. Je krijgt nu een zachte, redelijk luchtige massa.
Doe de 50 gram poedersuiker in een kom. Rol een balletje (formaat grote soepbal) van een beetje deeg, rol dat door de poedersuiker en maak het iets plat. Zorg voor een dikke laag poedersuiker bovenop. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit ook met het overige deeg. Leg de balletjes een beetje uit elkaar (ze lopen niet heel erg uit) en druk ze een beetje plat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 12-15 minuutjes gaar en (tussen de scheuren door) goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Bestuif eventueel nog met wat extra poedersuiker net voor het serveren.
* Deze zijn zo snel gemaakt. Lekker bij een espresso of een cappuccino...