Reibekuchen met warm gerookte zalm
Altijd lekker
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
20
6-8 stuks, 2-3 personen
1 stukje warm gerookte zalm
6 aardappelen
1 uitje
30 gram bloem
1 ei
zout en versgemalen peper
zonnebloemolie
* wat crème fraîche, gehakte bieslook en citroen, optioneel om er naast te serveren
Schil de aardappelen en maak het uitje schoon. Rasp de aardappelen en het uitje (dit gaat het snelst met de keukemachine ;-)). Doe dit in een schone theedoek en knijp het vocht uit de aardappel en de ui. Doe het vervolgens in een kom. Doe hierbij de bloem, het ei en wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
Neem een koekenpannetje en doe hier een laag zonnebloemolie in. De Reibekuchen moeten net niet helemaal onder de olie komen te staan. Neem wat van de geraspte aardappel, doe hier een stukje warm gerookte zalm op, en leg hier weer wat van de geraspte aardappel bovenop. Maak hier een platte ‘hamburger’ van. Doe dit ook met de rest van de geraspte aardappel en de zalm. Bak op medium hitte de Reibekuchen aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
· Garneer eventueel met een lepel crème fraîche met wat gehakte bieslook en een partje citroen.
· Beetje groene salade ernaast, en je hebt een complete maaltijd.
· In plaats van een moot warm gerookte zalm kun je ook gerookte zalmsnippers of een paar plakjes gerookte zalm gebruiken.