top of page
Reibekuchen
Deze ingrediënten heb je altijd wel in huis
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
1-2 personen
2 aardappelen
1 uitje
30 gram bloem
1 ei
zout en versgemalen peper
zonnebloemolie
crème fraîche
eventueel wat bieslook
Schil de aardappelen en maak het uitje schoon. Rasp de aardappelen en het uitje. Doe dit in een schone theedoek en knijp het vocht uit de aardappel en de ui. Doe het vervolgens in een kom. Doe hierbij de bloem, het ei en wat zout en peper. Mix alles goed door elkaar.
Neem een koekenpannetje en doe hierin een laag zonnebloemolie. De reibekuchen moeten net niet helemaal onder de olie komen te staan. Vorm een bolletje met je handen of met 2 eetlepels en bak op medium hitte de reibekuchen aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Garneer met een lepeltje crème fraîche
bottom of page