top of page

Reibekuchen

Deze ingrediënten heb je altijd wel in huis

Reibekuchen

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

15

gemiddelde waardering 2 uit 5

1-2 personen

2 aardappelen

1 uitje

30 gram bloem

1 ei

zout en versgemalen peper

zonnebloemolie

crème fraîche

eventueel wat bieslook

Schil de aardappelen en maak het uitje schoon. Rasp de aardappelen en het uitje. Doe dit in een schone theedoek en knijp het vocht uit de aardappel en de ui. Doe het vervolgens in een kom. Doe hierbij de bloem, het ei en wat zout en peper. Mix alles goed door elkaar.

Neem een koekenpannetje en doe hierin een laag zonnebloemolie. De reibekuchen moeten net niet helemaal onder de olie komen te staan. Vorm een bolletje met je handen of met 2 eetlepels en bak op medium hitte de reibekuchen aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

Garneer met een lepeltje crème fraîche

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page