top of page

Ratatouille

Ik denk dan meteen aan de film met de rat…

Ratatouille

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

20

gemiddelde waardering 2 uit 5

4-6 personen

1 courgette

4 tomaten

1 rode paprika

1 groene paprika

1 aubergine

1 ui

2 tenen knoflook

150 gram spekblokjes

1 theelepel tijm en/of rozemarijn (vers of gedroogd)

Scheutje olijfolie

Zout en versgemalen peper

Was alle groenten en snijd alles in kleine blokjes van 0.5-0.5 cm. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de tijm en de rozemarijn fijn. Neem een pan met een dikke bodem en doe hier wat olijfolie in. Bak op medium vuur de spekjes aan, vervolgens de ui erbij met de knoflook, als je de ui en knoflook gaat ruiken de paprika erbij. Als dat licht is aangebakken de courgette, vervolgens de aubergine en als laatste de tomaten erbij. (De volgorde heeft met kooktijd te maken.) Als laatste de tijm en rozemarijn en op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Laat het geheel 10-15 minuutjes pruttelen op laag vuur. (Let op het zout, de spekjes zijn ook al zout.)

*Je kunt hier groenten weglaten, of het spek weglaten, alleen rozemarijn... creatief zijn dus. Basilicum of wat oregano is ook erg lekker bij in gerecht. Je kunt het van tevoren klaarmaken en alleen nog even opwarmen.

* Ik maak het vaak in een grotere hoeveelheid, dan kan ik nog wat invriezen voor als ik een keer weinig tijd heb om te koken.

* Je kunt verse kruiden gebruiken, maar ook gedroogde.

* Als voorgerechtje kun je het in een klein schaaltje scheppen met wat geraspte kaas erop. Even onder de gril de kaas laten smelten en garneren meteen takje groen

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page