top of page

Röstirondje met gerookte zalm

Aan eentje heb je niet genoeg! (aan twee ook niet…)

Röstirondje met gerookte zalm

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

14-20 stuks

2-3 aardappelen, vastkokend

150 gram gerookte zalm

1 bakje kruidenkaas/petrella

1 ei

Bloem

Zonnebloemolie

Zout en peper

Schil de aardappelen, was ze en rasp ze met een grove rasp. Doe de geraspte aardappel in een theedoek en wring het vocht eruit. Doe de aardappel in een kom en voeg het ei, een kleine eetlepel bloem en wat zout en peper toe. Meng goed door elkaar.


Neem een koekenpan en doe hierin een goede laag zonnebloemolie. Verhit dit om de rondjes in te frituren. (Bij twijfel over de temperatuur: zodra een broodkorstje gaat bakken als je het erin legt, is de temperatuur goed.) Maak van twee theelepels van het aardappelmengsel kleine rondjes en bak deze in de olie. Als ze goudbruin zijn, omkeren en de andere kant goudbruin bakken. Laat uitlekken op keukenpapier.


Als het tot lauwwarm is afgekoeld, kun je met een theelepel een beetje kruidenkaas/petrella op het röstirondje aanbrengen en hierop een stukje gerookte zalm. Garneer met wat versgemalen peper.

Let op: als je de kruidenkaas op een warm röstirondje doet, zal de kruidenkaas smelten!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page