Röstirondje met gerookte zalm
Aan eentje heb je niet genoeg! (aan twee ook niet…)
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
20
14-20 stuks
2-3 aardappelen, vastkokend
150 gram gerookte zalm
1 bakje kruidenkaas/petrella
1 ei
Bloem
Zonnebloemolie
Zout en peper
Schil de aardappelen, was ze en rasp ze met een grove rasp. Doe de geraspte aardappel in een theedoek en wring het vocht eruit. Doe de aardappel in een kom en voeg het ei, een kleine eetlepel bloem en wat zout en peper toe. Meng goed door elkaar.
Neem een koekenpan en doe hierin een goede laag zonnebloemolie. Verhit dit om de rondjes in te frituren. (Bij twijfel over de temperatuur: zodra een broodkorstje gaat bakken als je het erin legt, is de temperatuur goed.) Maak van twee theelepels van het aardappelmengsel kleine rondjes en bak deze in de olie. Als ze goudbruin zijn, omkeren en de andere kant goudbruin bakken. Laat uitlekken op keukenpapier.
Als het tot lauwwarm is afgekoeld, kun je met een theelepel een beetje kruidenkaas/petrella op het röstirondje aanbrengen en hierop een stukje gerookte zalm. Garneer met wat versgemalen peper.
Let op: als je de kruidenkaas op een warm röstirondje doet, zal de kruidenkaas smelten!