top of page

Quiche Lorraine

Een quiche kan altijd;-)

Quiche Lorraine

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

40

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 quichevorm

250 gram bloem

125 gram boter op kamertemperatuur

1 ei

2 eetlepels koud water

snufje zout

250 ml slagroom

6 eieren

250 gram gerookt Pancetta, in blokjes gesneden

100 gram bergkaas, geraspt

zout en versgemalen peper

Kneed de bloem met de boter, een ei en een snuf zout tot een deeg. Voeg wat koud water toe, zodat je een mooi egaal deeg krijgt. Maak er een bal van, doe deze in plasticfolie en maak platter. (Dat rolt straks gemakkelijker uit.) Laat 20 minuten tot een half uur rusten in de koelkast.


Bak de pancetta in een koekenpan met een heel klein beetje boter. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Verwarm intussen de oven voor op 170 graden.


Neem het deeg uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur komen, dat rolt gemakkelijker uit. Neem een quichevorm, vet deze in en bestuif met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van de quichevorm. Prik wat gaatjes in de bodem. Doe een bakpapier op het deeg en doe hier wat bakbonen op. Bak de bodem 15 minuten, haal dan het bakpapier en de bakbonen eraf, en bak nog eens 5 minuten.


Meng de eieren met de slagroom met een garde, breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. (Niet te veel zout, het spek en de kaas zijn al zout.) Voeg de uitgebakken spekjes en de kaas toe en meng goed door elkaar.  Schenk het mengsel in de taartvorm en zet de quiche ongeveer 30-40 minuutjes in de oven.

· Je kunt de quiche zowel warm als koud eten.

· In plaats van pancetta, kun je ook gerookt ontbijtspek gebruiken

· Smokkeltip: In plaats van een deeg te maken, kun je ook bladerdeeg gebruiken.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page