Quatro leches taart
Zacht en smeuïg
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
40
1 taart, 12 personen
225 gram bloem
225 gram suiker
8 eieren
8 gram bakpoeder
1 eetlepel vanille extract
Sunfje zout
1 blikje gecondenseerde melk
200 ml koffiemelk
125 ml melk
250 ml slagroom
1 eetlepel suiker
Stukje chocolade of snufje kaneel om te garneren
Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een ruime kom en mix hierin de eieren even los met de handmixer. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Mix net zo lang door totdat de massa zeker verviervoudigd is in volume. (4-5 minuten). Voeg dan het vanille extract erbij en mix het nog even goed door de massa.
Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een zeef, en zeef het bij het eimengsel. Vouw dit met een spatel door het eimengsel, zodat je geen klontjes hebt, maar een mooie, egale en luchtige massa.
Neem een ruime ovenschaal (minstens 22-22 cm.). Vet deze in met wat boter of bakspray en bestuif deze met wat bloem. Stort hier het beslag in en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat helemaal afkoelen! Maak de zijkanten ‘los’ met een mes en prik met een sateprikker gaatjes in de gehele taart. (Dan neemt het de vloeistof straks beter op.)
Meng in een kom de gecondenseerde melk, de koffiemelk en de gewone melk met een garde tot een egaal mengsel. Schenk dit uit over de gehele taart. Zet vervolgens koud weg. Het beste is dat je de taart in de koelkast een nachtje laat rusten.
Neem een ruime kom en klop hierin de slagroom en de suiker stijf. Schep en verdeel dit over de taart. Rasp hier de chocolade over of verdeel wat kaneel over de slagroom.
* Maak deze taart een dag van tevoren.
* Je kunt de taart ook garneren met vers fruit.