top of page

Pruimenclafoutis

Snelle taart of dessert

Pruimenclafoutis

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

40

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 taart

80 gram bloem

50 g roomboter, gesmolten

750 gram pruimen

80 gram suiker

300 ml melk

4 eieren

Snufje zout

Wat poedersuiker om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een kwastje en gebruik een beetje van de gesmolten roomboter om een quiche-vorm mee in te vetten en hier een klein beetje bloem op te strooien.

Ontpit de pruimen door deze door de helft te snijden en de pit eruit te halen. Snijd vervolgens de pruimen in kwarten. Verdeel de kwarten over de quiche-vorm.


Neem een ruime kom en doe hier de bloem, suiker en het snufje zout in. Mix even door elkaar met een garde. Neem een kom en mix hierin met een garde de melk met de eieren. Doe vervolgens het melk-ei-mengsel bij het bloemmengsel en meng alles goed met de garde tot een egale, klonktloze massa. Schenk dit uit over de quichevorm.


Doe een stuk aluminiumfolie op de bakrooster, dat scheelt een poetsbeurt voor je oven. Omdat de pruimen vocht verliezen, heb je kans dat er iets van het pruimensap over de rand gaat. Bak de clafoutis midden in de oven in ongeveer 35-40 minuten gaar.


Bestrooi de iets afgekoelde clafoutis met wat poedersuiker.· Oorspronkelijk wordt deze clafoutis met kersen (met pit) gemaakt. Dan verliezen de kersen minder vocht.

· Ik heb nu pruimen gebruikt, maar je kunt dus ook kersen (met of zonder pit) gebruiken, of perziken, abrikozen, bessen of zelfs appel of peer.

· Gewoon zo eten, of met een dot slagroom of een bolletje ijs.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page