Prei-pompoensoep met room
Een echte herfstsoep
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
20
6-8 personen
250 gram geschilde aardappel, in blokjes
1 kilo pompoen, schoongemaakt en in blokjes
2 prei, in ringen
500 ml slagroom
300 ml witte wijn
½ theelepel komijnzaadjes
1 liter water
5 kippenbouillonblokjes
roomboter
zout en versgemalen peper
wat fijngesneden bieslook om te garneren
Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hier de aardappelblokjes en de prei en pompoen even aan. Doe nu de komijnzaadjes erbij en laat even meebakken. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen (dat kun je ruiken). Schenk vervolgens het water erbij met de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat het geheel een minuutje of 20 koken op laag vuur met het deksel op de pan.
Pureer de soep en schenk de slagroom erbij. Proef of je er eventueel nog wat zout of versgemalen peper in wilt hebben.
Tip: Ook lekker met een paar zelfgebakken croutons.