top of page

Prei-pompoensoep met room

Een echte herfstsoep

Prei-pompoensoep met room

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

6-8 personen

250 gram geschilde aardappel, in blokjes

1 kilo pompoen, schoongemaakt en in blokjes

2 prei, in ringen

500 ml slagroom

300 ml witte wijn

½ theelepel komijnzaadjes

1 liter water

5 kippenbouillonblokjes

roomboter

zout en versgemalen peper

wat fijngesneden bieslook om te garneren

Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hier de aardappelblokjes en de prei en pompoen even aan. Doe nu de komijnzaadjes erbij en laat even meebakken.  Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen (dat kun je ruiken). Schenk vervolgens het water erbij met de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat het geheel een minuutje of 20 koken op laag vuur met het deksel op de pan.


Pureer de soep en schenk de slagroom erbij. Proef of je er eventueel nog wat zout of versgemalen peper in wilt hebben.

Tip: Ook lekker met een paar zelfgebakken croutons.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page