top of page

Porchetta met salie, tijm, knoflook en pijnboompitten

En de oven doet de rest 😉

Porchetta met salie, tijm, knoflook en pijnboompitten

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

155

gemiddelde waardering 1 uit 5

8-10 personen

2 kilo buikspek (aan één stuk, met zwoerd)

100 gram pijnboompitten

8 takjes tijm

4-6 takjes salie

8 teentjes knoflook

1 theelepel venkelzaadjes

Scheutje olijfolie en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maal de pijnboompitten, knoflook, venkelzaadjes, tijm en de salie fijn in een vijzel.


Leg het vlees met de zwoerdkant naar boven. Maak met een scherp mes inkepingen in ruitvorm in het zwoerd. Draai het vlees om en bestrooi ‘de binnenkant’ met zout en versgemalen peper en masseer dat even in. Verdeel het pijnboompitten-kruidenmengsel over de binnenkant van het spek. Rol het daarna op en bind het vast met rolladetouw. Knip de uiteinden van het touw af.


Leg de Porchetta in een braadslede. Doe hier wat olijfolie op en wrijf de Porchetta hier mee in. Doe vervolgens zout en versgemalen peper over de Porchetta. Zet de braadslede in de oven en rooster het vlees 20 minuten. Draai dan de temperatuur terug naar 150 graden, bedek de Porchetta met aluminiumfolie en braad de Porchetta nog 2 uur in de oven.


Haal het aluminiumfolie van de Porchetta, verhoog de temperatuur van de oven naar 190 graden en bedruip het vlees met het kookvocht uit de braadslede. Braad het vlees nog een 15 minuten voor een mooi bruin, krokant vel.


Laat de Porchetta 10 tot 15 minuten buiten de oven rusten. Snijd in dunne plakken.* NB op de foto is een kleiner stuk spek gebruikt en helaas ook zonder zwoerd.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page