top of page

Polentakoekjes met sinaasappel

Lekker knapperig koekje

Polentakoekjes met sinaasappel

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

18

gemiddelde waardering 1 uit 5

40-45 stuks

250 gram polenta

175 gram roomboter, op kamertemperatuur

175 gram suiker

100 gram bloem

Rasp van 3 sinaasappelen

1 theelepel vanille-extract

3 eieren

Neem een ruime kom en doe hier de polenta, bloem, suiker en de boter. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de sinaasappelrasp, het vanille-extract en de eieren toe en meng alles weer goed door elkaar zodat je een egale massa hebt. Plaats keukenfolie over het deeg en zet dit minstens een half uur in de koelkast. (Liever langer, dan draai je gemakkelijker de balletjes.)


Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een ovenbakplaat en leg hier een bakpapiertje op. Rol kleine balletjes (iets groter dan een soepballetje) van het deeg en leg deze redelijk uit elkaar (de koekjes lopen iets uit) op de bakplaat. Bak de koekjes in 15-18 minuten aan de randen goudbruin. Haal de koekjes uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster. Hoe moeilijk het ook is, als ze helemaal afgekoeld zijn, zijn ze knapperig. Even geduld hebben dus 😉.· Lekker bij de thee, koffie of warme chocomel.

· Deze koekjes zijn ook super lekker bij een dessert met ijs.

· Deze koekjes zijn het knapperigst op de dag dat je ze hebt gebakken. Een dag later zijn ze nog steeds erg lekker, maar minder knapperig.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page