top of page

Polenta, op 3 manieren

Hier kun je alle kanten mee op, afhankelijk van je tijd

Polenta, op 3 manieren

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

4-8 personen

Manier 1: als een puree

160 gram polenta (maïsgriesmeel)

2 kippenbouillonblokjes (of groentebouillonblokjes)

1 liter water


Manier 2: als een ovenschotel

150 gram geraspte Parmezaanse kaas


Manier 3: als een gebakken stukje

150 gram geraspte Parmezaanse kaas

wat bloem

1 ei

scheutje melk

zonnebloemolie om in te bakken

Manier 1: Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Zodra het kookt, het vuur lager zetten. Terwijl je met een garde blijft roeren voeg je de polenta beetje bij beetje toe. Zodra het weer kookt (let op spatten, het vuur laag!) 5 minuutjes laten pruttelen terwijl je blijft roeren. Vervolgens de geraspte kaas erdoor roeren (optioneel). Proef! En breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.

Je kunt dit als ‘pap’ als bijgerecht eten.


Manier 2 : Manier 1 en dan: Schenk de polenta-pap over in een ovenschaal die groot genoeg is zodat je een laag polenta krijgt van centimeter of 3-5 hoog. Bestrooi de geraspte kaas erover en bak goudbruin in de oven op 190 graden.


Manier 3:  Manier 1 en dan: Leg een bakpapiertje in een ovenschaal en vul de schaal met de polenta-pap. Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast. Stort het uit op een snijplank en snijd punten (of vierkanten, of steek er rondjes uit, welke vorm je wilt. Neem 3 diepe borden. Doe in bord 1 een laag bloem, bord 2 een ei met wat melk geklutst en bord 3 geraspte kaas. Haal de punt polenta eerst door de bloem, dan door het ei-melk-mengsel en daarna door de kaas. Doe wat olie in een koekenpan en bak de polenta goudbruin en knapperig.* Het is weer eens wat anders dan een gekookte of een gepureerde aardappel als bijgerecht.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page