top of page

Poké bowl met zalm

Inmiddels wel bekend 😉

Poké  bowl met zalm

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

2 -3 personen

2 zalmfilets, zonder huid

2 theelepels sojasaus, 1 theelepel sesamolie en wat sesamzaadjes


400 sushirijst, gekookt

4 eetlepels rijstazijn

2 theelepels suiker

(** Of 2-3 vierkantjes mihoen of noedels in plaats van rijst)


200 gram edamame boontjes, geblancheerd

1 winterwortel, Julienne gesneden

2 Libanese komkommers, in dunne plakjes

4 lente-uitjes, Julienne gesneden

8 radijsjes, in dunne plakjes

1 avocado, in dunne reepjes

50 gram taugé

125 gram wakame

1 stuk tahoe of tempé


Dressing:

2 eetlepels miso

1 eetlepel sojasaus

2 eetlepels rijstazijn

Scheutje sesamolie

150-200 ml water


Om erbij te serveren:

1 limoen, in partjes

Paar takjes koriander, gehakt

Gepekelde gember

Sesamzaadjes, geroosterd

1 vel Nouri, fijn geknipt

Kook de rijst, noedels en/of mihoen zoals staat aangegeven op de verpakking. Giet de rijst af en laat afkoelen. Doe de rijstazijn en de suiker bij de rijst en meng goed door elkaar. 

Giet de mihoen of noedels/mihoen af, spoel af met koud water en zet apart. (In plaats van rijst)


Neem de tahoe/tempé, snijd deze in plakken van ongeveer 2 centimeter. Dep droog met wat keukenpapier en bak aan beide kanten in een koekenpan met wat zonnebloemolie mooi lichtbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier en snijd daarna in kleinere vierkantjes.


Neem een ruime kom en doe hier de 2 theelepels sojasaus, 1 theelepel sesamolie en wat sesamzaadjes. Meng dit door elkaar. Snijd de zalm in kleine blokjes en doe de zalmblokjes ook in de kom en roer om. Zet koud weg.


Dressing:

Neem een kommetje en meng hierin de miso, sojasaus, rijstazijn en sesamolie. Proef! Misschien wil je er nog een paar druppels van het één of ander bij. Doe hier een klein beetje warm water bij en meng goed door elkaar.


Doe eerst de rijst, noedels of mihoen in een kom. Doe vervolgens de overige ingrediënten er op en besprenkel met de dressing.




· Je hoeft natuurlijk niet álle groenten en toppings te gebruiken. Zo greep ik mis met de wakame, die heb ik er dus uit gelaten.

· Geen zin om tahoe of tempé te bakken? Laat lekker achterwege.

· Ik had een luie bui, en heb kant en klare geraspte worteltjes gekocht.

· Bereid de groenten en dressing terwijl je de rijst kookt.

· Lekker als het te warm is om te koken. Dan maak je alles in de ochtend of de avond van tevoren klaar en zet je het koud weg.

· Heb je tahoe of tempe over? Lekker uit het vuistje met een klein laagje sambal of dopen in wat ketjap manis met wat sambal er doorheen.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page