Pistache Delight
Zo'n mooie groene kleur!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
25
60
1 taart
Cake:
200 gram bloem
150 gram fijngemalen pistachenoten, houd 2 eetlepels apart om te garneren
200 gram fijne kristalsuiker
100 ml olie
125 gram Griekse yoghurt
4eetlepels melk
1theelepel vanille-extract
1 theelepel bakpoeder
4 eieren, gesplitst
Afmaken:
100 gram pure chocolade
30 gram roomboter
4 eetlepels melk
1 potje pistache crème
scheutje Havana Anejo Especial Rum
Verwarm de oven voor op 150 graden (hete lucht). Neem een ruime kom en klop hierin de eiwitten stijf. Neem een tweede ruime kom en mix hierin de suiker met de dooiers tot een mooie lichtromige massa. Doe daar vervolgens de yoghurt en de melk bij, en mix goed en luchtig door elkaar. Voeg dan de olie en het vanille-extract erbij, en weer mixen met de mixer. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar tot een egale massa. Vervolgens de fijngemalen pistachenoten en goed erdoor roeren.
Neem dan 1/3 van de eiwitten en sla dat door het beslag. Vouw vervolgens luchtig de overige eiwitten erdoor. Neem een bakvorm, leg op de bodem een bakpapiertje, en stort het beslag in de vorm. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Prik met een sateprikker om te kijken of de cake gaar is. Laat op een rooster afkoelen.
Snijd de afgekoelde cake door de helft en besprenkel beide ‘binnenkanten’ met wat rum. Doe dan de pistache crème op de onderste helft, verdeel dit gelijkmatig en plaats de bovenste helft weer op de cake.
Neem een steelpannetje en verwarm hierin op laag vuur de boter, melk en in kleine stukjes gebroken chocolade. Roer goed door elkaar en stort het uit op de bovenkant van de cake. Verdeel de chocoladecrème over de bovenkant en garneer af met de achtergehouden fijngemalen pistachenoten.
* Bij de betere speciaalzaak is de pistache-creme te koop. Vaak ook bij een Italiaans restaurant. (Viviamo in Woerden bijvoorbeeld.)
* Als je geen pistache crème kunt vinden, kun je ook Nutella gebruiken