top of page

Picaña van de Kamado

Feest voor velen!

Picaña van de Kamado

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

140

gemiddelde waardering 3 uit 5

2 kilo, 6-8 personen

2 kilo Picaña aan 1 stuk

Steek de Kamado aan en verspreid natgemaakte rooksnippers of houtchunks over de kolen.  Zodra de houtskool goed warm is, kun je het deksel sluiten met de luchtschacht boven en de onder op een kleine kier, zodat de temperatuur rond de 100 graden is. 


Plaats de plate-setter voor indirecte hitte boven het houtskool en zet hierboven het rooster. Leg de hele picaña op het rooster, sluit het deksel en laat het vlees in ongeveer 1,5 tot 2 uur roken. (Tot een kerntemperatuur van ongeveer 45-48 graden)


Haal het vlees van het rooster en zet apart. Haal de plate-setter weg, en verhoog de temperatuur naar 230 graden met behulp van de luchtschachten. (Zet deze helemaal open.) Zodra je de juiste temperatuur hebt, kun je het vlees terugplaatsen. 


Schroei het vlees aan beide kanten mooi dicht. Zodra je een kerntemperatuur van 55-60 graden hebt, haal je het vlees van het rooster en laat het even bedekt met wat aluminiumfolie een kwartiertje rusten. Op deze manier kom je tot een kerntemperatuur van 60-65 graden en is het vlees perfect rosé van binnen.


Mijn Picaña had een gewicht van ruim 2 kilo.*De rooksmaak die je met een Kamado en met het gebruik van hout-chunks of snippers krijgt is echt zalig!

*Lekker met zelfgemaakteTruffelsaus

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page