top of page

Peren-chocoladetaart

Een supercombinatie

Peren-chocoladetaart

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

60

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 taart, 8-10 personen

3 conference-peren

125 gram amandelmeel

150 gram roomboter, op kamertemperatuur

150 gram fijne kristalsuiker

100 gram pure chocolade

4 eieren, gesplitst

2 eetlepels cacaopoeder

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel vanille-extract

Snufje zout


Wat poedersuiker of een eetlepel peren- of abrikozenjam

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de chocolade au bain-marie. Neem een kom en klop met de mixer de eiwitten stijf. Neem dan een tweede kom en klop hierin met de mixer de boter en de suiker romig. Voeg dan de eidooiers erbij en meng dit tot een mooie egale massa. Voeg dan het amandelmeel, het vanille-extract, bakpoeder en het snufje zout erbij en mix alles goed door elkaar. Vervolgens de gesmolten chocolade erbij en alles goed door elkaar mengen.


Voeg 1/3 van de eiwitten bij het beslag en roer stevig door elkaar (familie maken). Daarna de rest van de eiwitten voorzichtig door het beslag vouwen. Neem een springvorm, vet deze in met wat boter of olie en wals er dan wat bloem over. Stort het beslag uit in de vorm (23 cm). Snijd 2 peren in de lengte door, zodat je net het klokhuis niet erbij hebt. (En als je wel een stuk klokhuis erbij heb gesneden, kun je dat verwijderen met een theelepel. Snijd de 3e peer in kwarten. Schil de peren en verdeel de peren over het beslag, ik heb de grote in een kruis-vorm gedaan en met de kwarten de gaten opgevuld. Druk de peren iets in het beslag. Zet de taart in de oven en bak deze in ongeveer 1 uur gaar en zo dat ook de peren gekarameliseerd zijn. Prik met een sateprikker of de taart gaar is.


Laat de taart afkoelen. Voor het serveren kun je de taart met wat poedersuiker bestrooien, of met een eetlepel peren- of abrikozenjam verwarmd met een eetlepel water met een kwastje bestrijken.
  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page