top of page

Peertjes met een crumble met noten

Leuk en snel nagerecht

Peertjes met een crumble met noten

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

30

gemiddelde waardering 1 uit 5

4-6 personen

4 peren, conference

125 gram bloem

125 gram roomboter

150 gram bruine basterdsuiker

100 gram hazelnoten, gehakt

½  citroen, sap en rasp

½ theelepel kaneel

Snufje zout

vanille-ijs of chocolade ijs en / of lobbig geslagen slagroom

Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een ovenschaal en vet deze in met wat roomboter. Schil de peren, snijd deze in kwarten en verwijder de steeltjes en de klokhuizen. Snijd in kleine stukjes en doe deze in de ovenschaal. Besprenkel de stukjes met het citroensap en rasp en strooi 1/3 van de bruine basterdsuiker erover.


Neem een ruime kom en doe hier de bloem, roomboter, de rest van de bruine basterdsuiker, de noten, kaneel en het snufje zout. Kneed dit snel tot een kruimelige massa tussen je vingers. Verdeel de kruimelige massa over de peren. Zet de schaal in de oven en bak de peren met de crumble in ongeveer 30-35 minuten gaar en goudbruin.


Serveer met een bolletje vanille- of chocolade ijs en / of met lobbig geslagen slagroom.



* Je kunt ook andere noten gebruiken zoals walnoten, pecannoten of bijvoorbeeld pistachenoten.

* De bruine basterdsuiker geeft het een mooiere kleur en een diepere smaak dan kristalsuiker. Maar als je 'mis grijpt', is kristalsuiker ook goed.

* Je kunt nog een theelepel vanille extract toevoegen aan het deeg voor de crumble.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page