top of page

Pecannotenkoekjes

Als ik deze maak, is het altijd te weinig…

Pecannotenkoekjes

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

40

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

25-35 koekjes

70 gram roomboter, op kamertemperatuur

120 gram bloem

60 gram poedersuiker

50 gram bruine basterdsuiker

50 gram pecannoten, fijngehakt

30 gram chocolade, +72% cacao fijngehakt

1 ei

1 theelepel bakpoeder

snufje zout

Mix met de handmixer de roomboter romig. Voeg dan de poedersuiker en de bruine basterdsuiker toe en mix luchtig door elkaar. Voeg het ei toe en weer met de mixer tot een gladde massa mixen. Haal de bloem en het bakpoeder door een zeef en voeg met een snufje zout toe, weer mixen.

Voeg dan de pecannoten en de chocolade erbij en vermeng het geheel tot een egale massa. Zet een half uurtje weg in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol bolletjes van het deeg ter grootte van een soepballetje en plaats op een bakpapiertje op een bakplaat. Ze lopen wel iets uit, houd dus wat ruimte tussen de balletjes. Plaats de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 7-10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.


* Je kunt de koekjes zo groot maken als je zelf wilt. Als je deze groter maakt, zul je de baktijd iets moeten verlengen.

* Ook leuk om cadeau te geven. 

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page