top of page

Pavlova

Dit is pas een binnenkomer!!! GROOT FEEST!!

Pavlova

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

75

gemiddelde waardering 2 uit 5

* 10-14 personen, maar ja.... 8 krijgen dit toetje ook op.....

4 eiwitten op kamertemperatuur

250 gram fijne kristalsuiker

2 theelepels maïzena

1 theelepel witte wijnazijn

een paar druppels vanille-extract

300 ml slagroom vers fruit

Beetje zout

Munt

Stukje chocolade om te garneren met de rasp

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een stuk bakpapier en teken hierop met een potlood een cirkel en doe dit op een bakplaat.

Klop de eiwitten, en doe er beetje bij beetje de suiker bij. (Er mag absoluut geen sliertje dooier bij zitten, anders krijg je nooit de eiwitten stijfgeklopt!) Vervolgens een beetje zout, de maïzena, witte wijnazijn en vanille-extract. Klop tot je pieken in het eiwit krijgt. Verdeel het mengsel op de getekende cirkel. Zodra je dit in de oven doet METEEN de temperatuur verlagen naar 150 graden. Bak de pavlova in ongeveer 1 uur en een kwartier bros en knapperig. Haal uit de oven om af te koelen.

Klop intussen de slagroom. Draai de pavlova om op een serveerschaal of bord en verdeel de slagroom erover. Was de vruchten en verdeel ook deze over de pavlova, steek er muntblaadjes tussen en rasp de chocolade boven de pavlova. Ziet er altijd weer spectaculair uit!

Denk aan onze laatstevrijdagvoordezomervakantie-borrel!!! FEEST!!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page