top of page

Pastei met paddenstoelen en kip

Ik word al hebberig van zo’n mooie korst uit de oven… en dan de walmende vulling als je in de pastei duikt met je opscheplepel…

Pastei met paddenstoelen en kip

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

30

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

1 bakje kastanjechampignons

150 gram cantharellen

150 shiitake of andere paddenstoelen

500 gram kippendijen

2 uien, gesnipperd

3 takjes tijm

scheutje zonnebloemolie

zout en versgemalen peper

150 ml slagroom

50 gram gorgonzola (mag ook roomkaas zijn als je niet van blauwschimmel houdt)

10 plakjes bladerdeeg

1 ei

zout en versgemalen peper

Maak de paddenstoelen schoon en snijd in kleinere stukken. Rits de blaadjes van de steeltjes van de tijm. Snijd de kippendijen in kleinere stukken, net zo groot als de paddenstoelen. Neem een koekenpan en bak in wat zonnebloemolie de kip een paar minuutjes aan. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Haal het vlees uit de pan en bak vervolgens de paddenstoelen in het braadvocht van de kip. Na een paar minuutjes de ui en de tijm even meebakken. Blus af met een beetje water en de slagroom. Doe vervolgens de gorgonzola (of roomkaas) hierbij en laat even op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.


Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 6 plakjes bladerdeeg en leg die op elkaar. Maak op een met bloem bestoven aanrecht met een deegrol een mooi rechthoekige vorm van ongeveer 3-5 mm dik. Neem een ovenschaal en maak deze nat met koud water. Bedek de bodem en de randen met het deeg. Prik er wat gaatjes in met een vork. Bak dit 10 minuutjes in de oven.


Rol intussen van de 4 overgebleven bladerdeegplakjes het deksel. Neem de ovenschaal uit de oven, verdeel de kip en het paddenstoelenmengsel over de ovenschaal en leg hierop het deksel. Druk de randen aan. Maak met een vork gaatjes in het deksel. Kluts het ei los en bestrijk het deksel met het ei. Bak de pastei in ongeveer 25-30 minuten gaar.



* Hartverwarmend in de herfst ;-)

* Glas rode wijn erbij... na een herfstwandeling. Wat wil je nog meer?

* Je kunt ook alleen maar champignons gebruiken, neem dan 2 bakjes champignons. (Ik grijp soms wel eens 'mis', heb niet altijd tijd om die paddenstoelen te halen)

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page