Pastéis de nata met advocaat
Advocaat is lekker!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
35
12 stuks
2 eidooiers
75 gram fijne kristalsuiker
1 ½ eetlepel maïzena
1 theelepel vanille-essence
300 ml melk
250 ml advocaat
1 pakje roomboterbladerdeeg
Wat bloem
Neem een ruime kom en doe hier de eidooiers, suiker en de maïzena in. Maak er met een garde een mooie egale massa van. Neem een steelpannetje en verwarm hierin de melk met de vanille-essence. Voeg wat melk bij het ei-dooier-mengsel en schenk vervolgens alles terug in de pan met melk. Temper het vuur naar medium-laag warmte en blijf roeren met een garde. Breng het geheel aan de kook terwijl je roert. Zodra het de dikte heeft van een dikke vla, neem je het van het vuur en stort je het uit in een kom. Doe er vervolgens de advocaat bij en meng goed door elkaar met de garde. Dek af met keukenfolie en laat in de koelkast afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg de plakjes los van elkaar op het aanrecht. Vet een muffinblik in met wat boter en bestrooi dit met een beetje bloem. Neem een uitsteek-cirkel en steek 12 rondjes uit die goed in de muffinvorm passen. Doe in elk vormpje een bladerdeeg-cirkel. Haal de custard uit de koelkast, meng nog even door elkaar en vul de muffinvorm met de custard. Zet de muffinvorm in de oven en bak de pasteitjes in ongeveer 15 minuutjes gaar. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.