Panzanella
Lekker van oud stokbrood af
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
10
4 personen
Half oud stokbrood, in grove stukken gesneden
8 eetlepels wijnazijn
8 rijpe tomaten, in grove stukken gesneden
100 ml olijfolie
Halve komkommer, geschild en in grove stukken
1 rode ui, in halve ringen
2 teentje knoflook, geperst
Goed handvol basilicum, grof gesneden
Zout en versgemalen peper
Doe het brood in een ruime kom en voeg de wijnazijn toe. Meng even met je handen. Doe vervolgens alle andere ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Proef, misschien wil je het zuurder of meer zout. Laat vervolgens een kwartiertje in de koelkast staan, dan kunnen de smaken goed intrekken en wordt het brood lekker zompig.
Lekker bij een bbq of als lunch. Je kunt er ook andere verse kruiden in doen, zoals oregano.