top of page

Panzanella

Lekker van oud stokbrood af

Panzanella

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

Half oud stokbrood, in grove stukken gesneden

8 eetlepels wijnazijn

8 rijpe tomaten, in grove stukken gesneden

100 ml olijfolie

Halve komkommer, geschild en in grove stukken

1 rode ui, in halve ringen

2 teentje knoflook, geperst

Goed handvol basilicum, grof gesneden

Zout en versgemalen peper

Doe het brood in een ruime kom en voeg de wijnazijn toe. Meng even met je handen. Doe vervolgens alle andere ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Proef, misschien wil je het zuurder of meer zout. Laat vervolgens een kwartiertje in de koelkast staan, dan kunnen de smaken goed intrekken en wordt het brood lekker zompig.

Lekker bij een bbq of als lunch. Je kunt er ook andere verse kruiden in doen, zoals oregano.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page