Panna cotta
Een toetje waar je blij van wordt!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
10
6 personen
400 ml slagroom
100 ml volle melk
50 gram fijne kristalsuiker
4 blaadjes gelatine
merg van 1 vanillestokje
Rasp van een sinaasappelschil
Week de gelatine een paar minuutjes in koud water. Doe de melk met de slagroom en de sinaasappelrasp en het merg van het vanillestokje in een steelpan en breng het aan de kook. Neem van het vuur en doe er de suiker al roerend bij totdat deze is opgelost. Knijp het water uit de gelatine en doe dit er al roerend bij het melk/slagroommengsel.
Neem 6 vormpjes en spoel de binnenkant even af met koud water (daardoor gaat het storten straks gemakkelijker). Neem een zeef en zeef het mengsel. Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes en laat afkoelen. Voor het storten heel even onderdompelen in warm water (Niet te lang!), dan stort het gemakkelijker.
Bij het serveren een beetje geklopte slagroom, vers fruit en/of wat sinaasappelrasp, munt of geschaafde chocolade…Of een coulis maken. Dat recept staat ook online en hieronder, kind kan de was doen; Aardbeiencoulis.
Aardbeiencoulis:
1 bakje aardbeien, schoongemaakt, kroontjes eraf. Grote exemplaren even halveren. In een hoge mengbeker doen. 1 a 2 eetlepels poedersuiker erbij en met een staafmixer alles tot een gladde massa mixen. Even proeven of het zoet genoeg is, anders nog wat poedersuiker toevoegen. Door een zeefje drukken (met behulp van een juslepel), en klaar ben je.
*Dit kan natuurlijk ook met bramen of frambozen.