Pangsit goreng (Indo)
Wat uit de frituurpan komt is lekker!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
30
25
40 stuks
2 ons gehakt, h.o.h.
1 pakje wonton velletjes
4 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels vetsin
peper
bloem met wat water
zonnebloemolie om in te frituren
Meng het gehakt met de knoflook, vetsin, zout en peper. Flink kruiden! Maak er kleine balletjes van, een vingerkootje groot. Maak van een eetlepel bloem met wat water een papje. Leg een wontonvel als een ruit voor je. Leg het balletje gehakt net onder het midden van het wontonvelletje. Bestrijk net boven het balletje het wontonvelletje aan de ‘binnenkant’ met het bloem-water-papje. Trek het onderste puntje van het vel over het gehaktballetje. Doe vervolgens wat van het papje net links boven en net rechts boven het ingepakte gehaktballetje, vouw nu het hoekje omhoog, zo wordt het gehaktballetje ook links en rechts ‘ingepakt’. Klaar, herhaal dit met de rest van de balletjes.
Verhit de olie tot 160 graden en bak hierin de pangsit goudbruin. Dit gaat heel snel. Laat uitlekken op keukenpapier.
Lekker met een hete of een zoet-zure chilisaus. Of zelfgemaakt ‘hot-sauce’. Zie recept verderop.