Paasrollade van kip met ei
Licht voor de lunch
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
40
40
4-6 personen
2 dubbele kipfilets
200 gram gekookte ham
250 gram mozzarella, in dunne plakjes gesneden
50 gram extra belegen kaas, geraspt
300 gram spinazie, verse
4 eieren
Rasp van 1 citroen
2 takjes salie
10 takjes tijm
½ glas witte wijn
Goede scheut olijfolie
Zout en versgemalen peper
Kook de eieren hard, in circa 8-10 minuten. Laat schrikken onder de kraan en pel deze . Zet apart.
Neem een ruime koekenpan, doe hier een beetje boter in en bereid de spinazie. Verdeel hier de citroenrasp over. Laat afkoelen en uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kipfilets overdwars door de helft (of laat de poelier dit doen), zodat je 4 redelijk platte kipfilets krijgt. Doe deze tussen wat keukenfolie en sla plat met een hamertje of met de bodem van een steel- of koekenpan. Leg deze vervolgens op een stuk bakpapier, laat iets overlappen. Doe hier wat zout en versgemalen peper over. Je hebt nu een groot rechthoekig vlak dat je kunt vullen.
Verdeel de ham over de kipfilets, laat de randen iets vrij. Verdeel dan de plakjes mozzarella en de geraspte kaas hierover. Verdeel dan gelijkmatig de spinazie over de ham/kaas en leg vervolgens de gekookte eieren hierop naast elkaar. Leg het bakpapier zo, zodat je de ‘lange’ zijde van de kipfilets voor je hebt. (De gekookte eieren liggen dan van links naar rechts.) Neem het bakpapier direct voor je, en rol het vlees met alles erop van je af zodat je een mooie rollade-vorm krijgt en de eieren helemaal weggestopt zijn in het midden. Leg de takken tijm en salie over de gehele lengte van de rollade en bind vervolgens de rollade met meerdere kooktouwtjes vast. Zet in een ovenschaal. Doe wat olie en de wijn over de rollade en breng nog op smaak met wat zout en versgemalen peper. Zet in de oven en laat in 35-40 minuutjes de rollade garen.
Snijd of knip de touwtjes weg voor het serveren.
Lekker met gebakken krieltjes uit de oven met wat knoflook en gegrilde asperges met een Hollandaise saus.