top of page

Noedelsoep met een Thaise slag

Lekker pittig bij warm weer

Noedelsoep met een Thaise slag

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

3-4 personen

het kookvocht van mosselen, gezeefd, ongeveer 1liter

15 grote gepelde garnalen, rauw

125 gram gekookte mosselen

3 tomaten, in blokjes gesneden

250 gram champignons, in kwarten gesneden

1 steel sereh

6 limoenblaadjes

3 rawit, fijngesneden

200 ml kokosmelk

2 theelepels chili-olie

1 bosje koriander, gehakt

Vissaus, naar smaak

½  citroen, sap

1 theelepel palmsuiker


4 blokjes noedels


Gefruite uitjes en wat vers gehakte koriander, als garnering



Neem een ruime pan en verhit hierin het kookvocht van de mosselen, aangevuld met 250 ml water. Voeg de sereh en de limoenblaadjes erbij, en laat op klein vuur 10 minuutjes koken, zodat de smaken mooi in kunnen trekken. Kook intussen de noedels zoals op de verpakking staat beschreven. Laat dit in een zeef uitlekken en afkoelen onder de koude kraan. Zet apart.


Voeg dan de tomatenblokjes, de champignon partjes en de gesneden rawit toe, en laat ook deze 5 minuutjes meekoken. Doe de garnalen erbij en laat deze garen in de soep. Voeg na een minuutje of 3 de mosselen, het sap van de citroen, de kokosmelk, palmsuiker en de chili-olie erbij. Zet het vuur uit. Proef en breng op smaak met de vissaus. Voeg als laatste de gehakte koriander toe. Klaar.


Je kunt dit als maaltijdsoep eten. Garneer met wat verse koriander en gefruite uitjes.




· Dit is koken met ‘de losse pols’. Het gaat erom wat je zelf lekker vindt. Dus als je het pittiger wilt, doe je er iets meer rawit, rode pepers of chili-olie bij. Iets zoeter? Dan iets meer palmsuiker.

· Meer trek? Serveer er dan een zacht gekookt eitje bij.

· Je kunt de noedels vervangen door wat gekookte witte rijst.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page