Noedelsoep met een Thaise slag
Lekker pittig bij warm weer
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
3-4 personen
het kookvocht van mosselen, gezeefd, ongeveer 1liter
15 grote gepelde garnalen, rauw
125 gram gekookte mosselen
3 tomaten, in blokjes gesneden
250 gram champignons, in kwarten gesneden
1 steel sereh
6 limoenblaadjes
3 rawit, fijngesneden
200 ml kokosmelk
2 theelepels chili-olie
1 bosje koriander, gehakt
Vissaus, naar smaak
½ citroen, sap
1 theelepel palmsuiker
4 blokjes noedels
Gefruite uitjes en wat vers gehakte koriander, als garnering
Neem een ruime pan en verhit hierin het kookvocht van de mosselen, aangevuld met 250 ml water. Voeg de sereh en de limoenblaadjes erbij, en laat op klein vuur 10 minuutjes koken, zodat de smaken mooi in kunnen trekken. Kook intussen de noedels zoals op de verpakking staat beschreven. Laat dit in een zeef uitlekken en afkoelen onder de koude kraan. Zet apart.
Voeg dan de tomatenblokjes, de champignon partjes en de gesneden rawit toe, en laat ook deze 5 minuutjes meekoken. Doe de garnalen erbij en laat deze garen in de soep. Voeg na een minuutje of 3 de mosselen, het sap van de citroen, de kokosmelk, palmsuiker en de chili-olie erbij. Zet het vuur uit. Proef en breng op smaak met de vissaus. Voeg als laatste de gehakte koriander toe. Klaar.
Je kunt dit als maaltijdsoep eten. Garneer met wat verse koriander en gefruite uitjes.
· Dit is koken met ‘de losse pols’. Het gaat erom wat je zelf lekker vindt. Dus als je het pittiger wilt, doe je er iets meer rawit, rode pepers of chili-olie bij. Iets zoeter? Dan iets meer palmsuiker.
· Meer trek? Serveer er dan een zacht gekookt eitje bij.
· Je kunt de noedels vervangen door wat gekookte witte rijst.