top of page

Noedels met beef

Met wat je nog in je koelkast hebt

Noedels met beef

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

2 personen

1 biefstuk (of 2), in kleine stukjes gesneden (1-haps-stukjes)

1 pak noedels

1 ui, gesnipperd

3 teentjes knoflook geperst

1 rode peper, gehakt

3 lente-uitjes of 1 prei, fijn gesneden

Een handje verse peterselie of koriander, gehakt

5 eetlepels oestersaus

2 eetlepels vissaus

3 rawit, fijngesneden (of een rode peper)

Wat extra vissaus

Scheutje zonnebloemolie

Neem een pan met ruim kokend water en kook hierin de noedels zoals op de verpakking staat. Zet intussen alvast een pan met dikke bodem op hoog vuur. Als de noedels klaar zijn, laat deze uitlekken en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.


Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan met de dikke bodem en bak hierin de biefstuk-stukjes kort aan. Schep uit de pan, en temper het vuur naar medium hitte. Doe de uien in de pan en bak deze glazig aan. Voeg dan de knoflook en de rode peper toe en roer om. Voeg de lente-uitjes of de prei erbij en roer weer om. Doe de oestersaus in de pan, en schep dit door de groente. Als het vermengd is, voeg je de gekookte noedels toe en roer je alles goed om. Voeg dan de vissaus toe en schep om. Proef! Misschien dat je er nog wat oestersaus of vissaus erbij wilt. Als laatste de gebakken stukjes biefstuk toevoegen en even omscheppen. Deze hoeven alleen nog even iets warmer gemaakt te worden.


Strooi de gehakte peterselie of koriander over de noedels. Klaar!· Neem een kommetje en doe hier wat vissaus in met de fijngesneden rawit (of een rode peper). Serveer dit bij de noedels, dan kan iedereen het naar eigen smaak op scherpte brengen.

· Noedels in hun volle lengte mengt lastig in de grote pan met opbakken. Ik knip deze vaak met een schaar in kortere stukken in de pan met water net voordat ik deze uit laat lekken.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page