Nacho’s
Voor de (snelle) lekkere trek bij een film
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
10
2-4 personen
1 grote zak nacho’s naturel
300 gram gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 paprika, in kleine blokjes gesneden
1 theelepel tomatenpuree
1 zakje Taco-kruiden (Santa Maria), dit is de ‘luie-versie’
150 gram cheddar, geraspt
1 mozzarella, in blokjes gesneden
Klein scheutje zonnebloemolie
Erbij:
· Crème fraîche
· Jalapeno’s
Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een ruime koekenpan, doe hierin een scheutje zonnebloemolie en bak het gehakt rul aan. Zodra deze gaat kleuren, de ui, knoflook en paprika toevoegen. Bak deze glazig mee. Voeg het zakje Tacokruiden en de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Neem een ruime schaal, doe hierop de nacho’s en verdeel deze over de schaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel en vervolgens de cheddar en de mozzarella. Zet de schaal in de oven. Bak de nacho’s in ongeveer 10 minuten en totdat de kaas is gesmolten.
Voeg de crème fraîche, Guacemole, Jalapeno’s (gesneden uit een potje) en salsa roja (zie saus in dit recept) toe. Klaar.
· De ‘uitsloofversie’; Voeg dan ½ theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel chilipoeder, ½ theelepel gerookt paprikapoeder, ½ theelepel komijnzaadjes, klein scheutje sterkte koffie en een 1 theelepel suiker toe. (Of als je geen taco-mix in huis hebt.)
* De avocado in de Guacemole op de foto is in blokjes, omdat ik 'eetrijpe' avocado's had gekocht, maar dat was niet!