Mosterdsoep
Binnen 10 minuten een warme kop soep
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
2
8
4-6 personen
1 potje kippenfond
2 pakjes kookroom (a 250 ml.)
3-4 eetlepels grove mosterd
1 kippenbouillontablet
2 theelepels maïzena, met wat water aangelengd
Wat lente-uitjes of bieslook, gesneden
Wat croutons of knapperbolletjes
Droge worst, in dunne plakjes gesneden
Doe de fond en de kookroom in een ruime pan. Vul het potje van de fond met water, en voeg dat toe in de pan. Breng het geheel aan de kook. Voeg dan 3 eetlepels mosterd erbij en roer met een garde door. Laat heel even koken en temper dan het vuur. Doe het maïzena-papje en het bouillonblokje erbij en roer door. Nu wordt de soep wat dikker.
Proef! Misschien wil je het iets pittiger, en kun je wat extra mosterd toevoegen.
Doe wat plakjes droge worst in een soepkommetje, schep hier de mosterdsoep op. Garneer met wat gesneden lente-uitjes of bieslook en eventueel wat croutons of knapperbolletjes.
* Dit soepje kan ook vegetarisch. Neem dan groentefond en een groentebouillontablet. Natuurlijk ook de droge worst achterwege laten 😉