top of page

Monique’s Saté

Bij elke BBQ een succes

Monique’s Saté

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

40

6

gemiddelde waardering 1 uit 5

8-10 stuks

1 kilo speklappen, dungesneden (maximaal een halve cm dik)

500 ml ketjap manis

10 tenen knoflook, geperst

3 eetlepels korianderzaadjes, versgemalen

peper

Marinade:

Vermeng de ketjap met de geperste tenen knoflook, de peper en de koriander en dompel de speklappen onder in de marinade. Zorg ervoor dat alle speklappen goed zijn ondergedompeld.

Laat zeker 3 uur marineren, maar een nacht laten marineren komt de smaak ten goede.

Neem lange sateprikkers, prik een uiteinde van een speklap vast en wentel de rest van het vlees om het stokje. Prik het uiteinde ook weer vast. Nu heb je een ‘satéfakkel’, dat scheelt een hoop tijd vergeleken met het vlees in blokjes te snijden en daarna te moeten rijgen.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page