top of page
Monique’s Saté
Bij elke BBQ een succes
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
40
6
8-10 stuks
1 kilo speklappen, dungesneden (maximaal een halve cm dik)
500 ml ketjap manis
10 tenen knoflook, geperst
3 eetlepels korianderzaadjes, versgemalen
peper
Marinade:
Vermeng de ketjap met de geperste tenen knoflook, de peper en de koriander en dompel de speklappen onder in de marinade. Zorg ervoor dat alle speklappen goed zijn ondergedompeld.
Laat zeker 3 uur marineren, maar een nacht laten marineren komt de smaak ten goede.
Neem lange sateprikkers, prik een uiteinde van een speklap vast en wentel de rest van het vlees om het stokje. Prik het uiteinde ook weer vast. Nu heb je een ‘satéfakkel’, dat scheelt een hoop tijd vergeleken met het vlees in blokjes te snijden en daarna te moeten rijgen.
bottom of page