Monique’s Pindasaus
Altijd lekker 😉
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
1 pannetje vol
1 potje pindakaas (ik vind met stukjes van Calvé het lekkerst)
5 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel korianderzaadjes, vers gemalen
scheutje ketjap manis
sambal oelek, naar smaak
1 citroen
vetsin
1 blaadje salam
Laos, 3-5 cm
200 ml kokosmelk
zonnebloemolie
Eventueel wat water of melk om de saus te verdunnen
Neem een pan met een dikke bodem en doe hier een scheutje zonnebloemolie in. Fruit de geperste knoflook iets aan, en voeg vervolgens de pindakaas toe. Goed roeren en op middelhoog vuur! Voeg de kokosmelk erbij en roer door.
Voeg de ketjap toe, zodat de kleur wat donkerder wordt, alles naar smaak. Dan de vetsin, de laos, de koriander en de salam. Halveer de citroen en pers het sap bij de saus. Doe de halve uitgeknepen citroen bij de saus. Breng op smaak met de sambal. Als de saus te dik is, gewoon nog wat water melk toevoegen.
Dit recept is echt naar je eigen smaak, er zijn geen precieze hoeveelheden te geven.