top of page

Mohr in Hemd

Heerlijk luchtige chocoladetaart…

Mohr in Hemd

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

45

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 tulband

150 gram roomboter

70 gram + 70 gram fijne kristalsuiker

7 eieren (gesplitst)

150 gram chocolade (+72%)

1 zakje vanillesuiker

1 zakje amandelsnippers (optioneel)

70 gram grove paneermeel

Klop de eiwitten stijf met 70 gram van de suiker. Smelt intussen in een kom (au bain-marie) de chocolade, en verwarm de oven voor op 160 graden.


Klop in een andere kom de boter met de vanillesuiker en de andere 70 gram suiker tot een schuimige massa. Doe daar vervolgens de eidooiers bij en mix nog even. Vervolgens het paneermeel, en weer even mixen en dan de gesmolten chocolade. Als laatste de amandelsnippers door het mengsel roeren.


Spatel met een grote lepel het stijfgeklopte eiwit door het chocolademengsel. Niet teveel roeren, anders verliest het zijn luchtigheid. Beboter een tulbandvorm en bestuif deze met een beetje paneermeel. Schep het mengsel in de vorm en bak deze vervolgens in 40-45 minuten gaar. (Even met een sateprikker kijken of deze gaar is.)

* Ik maak deze ook wel eens zonder de amandelsnippers.

* Voor de topping heb ik chocolade gesmolten met een beetje slagroom. Daar wat geroosterde geschaafde amandelen op gedaan.

* Ik heb ook wel een een topping gemaakt van mascarpone met wat geprakte aardbeien en wat poedersuiker. Dat op de taart en wat in stukken gesneden aardbeien als garnering.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page