top of page

Mississippi Mud Pie

Overdaad aan chocolade 😉

Mississippi Mud Pie

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

50

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 taart

Bodem:

300 gram digestive koekjes met chocolade

80 gram roomboter

Snufje zout

Vulling:

150 gram chocolade (+72%)

100 gram roomboter

3 eieren

80 gram bruine basterdsuiker

100 ml slagroom

Fudge:

150 gram chocolade (+72%)

150 ml slagroom

50 gram agave siroop

30 gram roomboter

Bodem

Neem een steelpannetje en smelt hierin de boter. Doe de koekjes en het snufje zout in een keukenmachine en vermaal deze tot gruis. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng het nog een keer goed met de machine. Neem een springvorm (24 cm) of een quichevorm waar de bodem uitneembaar is en vul de bodem en de randen met het boter-koekjes-gruis. Druk goed aan met de bolle kant van een eetlepel. Laat 10 minuten koelen in de koelkast.


Vulling

Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem een kom en laat de chocolade en de boter smelten. Meng dit tot een egale massa. Neem een kom en mix met de mixer de eieren en de suiker totdat je een dikke, romige massa hebt (dit duurt zeker 3-4 minuten). Doe vervolgens de gesmolten boter/chocolade en de slagroom erbij en meng goed door elkaar tot een egale massa. Stort dit uit over de taartbodem en bak dit vervolgens 40-45 minuten in de oven. Het mag nog een beetje ‘wiebelig’ zijn. Laat afkoelen.


Fudge

Neem een steelpannetje en doe hierin alle ingrediënten voor de fudge. Laat dit op medium hitte smelten, terwijl je steeds even roert. Als je een mooie egale massa hebt, is het klaar. Laat 5 minuutjes afkoelen voordat je het over de taart stort. Zet de taart in de koelkast en laat zeker een half uurtje koelen voordat je de taart aansnijdt. Snijd ‘m wel aan op kamertemperatuur, dan is ‘ie het lekkerst!· Lekker met zelf geslagen slagroom😉

· Of met de Mascarpone-crème

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page