Mispellikeur
Lekker drankje van een vergeten vrucht
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
30
10
3 liter plezier ;-)
1 kilo mispels (even in de vriezer of als de vorst er overheen geweest is)
300 gram suiker
15 kruidnagels
4 pijpkaneel
5 gram jeneverbessen
2.5 liter wodka
Later:
· 300 gram suiker
· 500 ml water
Was de mispels en laat deze drogen. Doe deze vervolgens in de vriezer. Neem een ruime pot met grote opening. Doe hier alle ingrediënten in, schrijf de datum op de pot (anders vergeet je wanneer je het hebt gemaakt!) en laat op een koele en donkere plaats staan. Schud de pot een keer per week een keer om. Laat minstens een half jaartje staan. Je moet even geduld hebben!
Zeef de likeur. Proef! Ik vond het iets bitter en wilde het iets zoeter hebben. Ik heb 300 gram suiker met 500 ml water aan de kook gebracht, en geroerd, zodat de suiker oploste. Dit heb ik bij de likeur gevoegd. Nu vond ik het zoet genoeg, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Daarna gebotteld.
Je moet zelf proeven hoe zoet je het wilt hebben. Dus eventueel meer of minder suikerwater toevoegen voor het bottelen.