top of page

Mascarponetaart met honing en tijm

Romig zacht met zoete honing

Mascarponetaart met honing en tijm

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

120

gemiddelde waardering 1 uit 5

8-10 personen

500 gram mascarpone

450 gram Griekse yoghurt

150 gram haverkoekjes

100 gram hazelnoten, geroosterd

70 gram roomboter

200 gram witte chocolade

30 gram honing

1 citroen, rasp

2 eetlepels blaadjes tijm, vers

50 gram honing

3 blaadjes gelatine en 50 ml melk

Laat de roomboter smelten in een steelpannetje. Neem de taartvorm (23 cm.) en doe een stukje bakpapier op de bodem. Maal de geroosterde hazelnoten, de haverkoekjes met 1 eetlepel van de tijmblaadjes fijn in de keukenmachine. Stort dit uit in een kom en doe hier de gesmolten roomboter bij. Meng goed door elkaar, zodat je een egale massa hebt. Stort dit uit in de taartvorm. Druk met een glas met platte bodem goed aan. Ik laat de randen iets hoger komen dan de bodem zelf. Zet in de koelkast.


Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Laat op laag vuur de witte chocolade smelten terwijl je steeds even roert. Meng in een ruime kom de mascarpone, de Griekse yoghurt, de 30 gram honing en de rasp van de citroen tot een egale massa. Verwarm in een steelpannetje de 50 ml melk. Voeg hierbij de uitgeknepen blaadjes gelatine, en roer goed door, zodat alle gelatine gesmolten is en je ook hier een egale massa hebt. Voeg dit en de gesmolten witte chocolade bij het mascarpone-mengsel. Meng alles weer goed door elkaar, zodat je weer een egale massa hebt. Stort dit uit in de taartvorm. Verdeel dit over de bodem, en maak de bovenkant glad. Zet dit minstens 2 uur in de koelkast om vast te worden.


Haal de taart uit de vorm, verdeel de 50 gram honing en de laatste eetlepel tijmblaadjes over de taart. Doe dit wel net voor het serveren, anders loopt de honing uit!



* Maak deze een dag van tevoren. Pas op net voor het serveren de laatste honing en tijm over de taart verdelen.

* Iets zoeter? Verdeel er iets meer honing over 😝

* Ik vergat de tijm door het noten-tarwekoekjes-mengsel te doen. Geen stress, gewoon over het mengsel verdelen en daarna het mascarpone-mengsel er op uitstorten.


  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page