Mandelplätzchen (Amandelkoekjes)
Voor bij de warme chocolademelk
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
ongeveer 25 stuks
3 eiwitten
250 gram poedersuiker
250 gram fijngemalen amandelen
1 eetlepel vanille extract
1 snufje zout
Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg aan het eind het vanille extract en het snufje zout toe. Bewaar 5 eetlepels van de geslagen eiwitten met de suiker, dek af en zet apart in de koelkast. Vouw dan de amandelen door de eiwitten. Dek af en zet vervolgens minstens 4 uur koud weg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol van het deeg bolletjes, net groter dan soepballetjes. Dit gaat het gemakkelijkst met natte handen, houd daarom even je handen onder de koude kraan en schud overtollig water even af. Leg deze op een ovenbakplaat met een bakpapiertje en druk iets plat. Breng met een kwastje wat van het bewaarde eiwit met suiker aan en verdeel over het balletje. Bestuif eventueel met wat kaneel. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Laat afkoelen op een rooster. Bewaar in een luchtdicht plastic bakje.
* Let op: het deeg moet zeker 4 uur rusten in de koelkast!
* Ook lekker met geroosterde walnoten in plaats van amandelen 😉
* Van de eidooiers kun je een lekkere vla maken