top of page

Mandarijntaart met Cointreau

Kan ook met citroen 🤪

Mandarijntaart met Cointreau

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

55

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 taart, 10-12 personen

Bodem:

200 gram pecannoten

100 gram havermout

100 gram roomboter, gesmolten

10 dadels, ontpit

2 eetlepels honing

Snufje zout


Vulling:

7 eieren

200 ml slagroom

160 gram suiker

3 mandarijnen, sap en rasp

Scheutje Cointreau


Topping:

3 mandarijnen

50 ml Cointreau

200 gram suiker

100 ml water

Bodem:

Verwarm de oven voor op 165 graden. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en vermaal het. Er mag nog iets structuur in zitten. Neem een springvorm van 24 cm. en doe een bakpapier op de bodem. Stort het noten-dadel-mengsel uit in de vorm, en druk de bodem goed aan. Laat de randen iets omhoog komen. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten licht goudbruin. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.


Vulling:

Neem een ruime kom en doe hier alle ingrediënten in voor de vulling. Meng met een garde door elkaar, zodat je een egaal mengsel krijgt. Schenk de vulling uit over de taartbodem. Bak de taart in 35-40 minuten in de oven. Het moet nog een beetje wiebelig zijn als je de taart uit de oven haalt. Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast om op te stijven.


Topping:

Schil 1 mandarijn dun (niet te veel ‘wit’ mee schillen, dat is bitter!) en pers het sap uit de mandarijn. Neem een steelpannetje en hoe hier 100 ml water, de suiker, de mandarijnschillen en het sap van de mandarijn in. Breng het geheel aan de kook en laat de suiker helemaal oplossen. Voeg dan de Cointreau toe. Snijd de andere twee mandarijnen in dunne plakjes, en voeg deze toe aan het steelpannetje. Zet het vuur uit, en laat helemaal afkoelen. Haal dan de mandarijn-schijfjes uit de siroop. Breng de siroop weer aan de kook. Zodra het kookt, kan het vuur uit, en plaats je de mandarijn-schijfjes terug in de pan. Laat weer helemaal afkoelen.

Plaats de schijfjes mandarijn op de taart, en schenk wat van de siroop over de taart. Klaar!



* Deze taart kan in plaats van mandarijnen ook met citroenen of sinaasappelen gemaakt worden.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page